در قسمتهای قبل گفته شد که دو پارامتر اصلی انتخاب بوستر پمپ، هد و دبی است. روش محاسبه هد و دبی پمپ ساختمان با مثال عینی توضیح داده شد.
افزایش فشار آب: یکی از کاربردهای اصلی بوستر پمپ، افزایش فشار آب در سیستمهای آب رسانی ساختمانی، ایستگاههای خدماتی، و مکانهای دیگر است.
با این کار، لرزشهای احتمالی که میتواند منجر به آسیب و خرابی به سیستم شوند را کاهش میدهد و عمر بوستر پمپ را افزایش میدهد.
شیر فلکه : کار اصلی شیر فلکه در سیستم بوستر پمپ، کنترل جریان مایعات و تنظیم فشار مایعات است. شیر فلکه به عنوان قسمتی از سیستم کنترلی بوستر پمپ، مسئول باز و بسته کردن جریان مایعات و تنظیم فشار مایعات به منظور حفظ عملکرد بهینه و ایمنی سیستم میباشند.
این مقدار دبی کل محاسبه شده برای انتخاب بوستر پمپ استفاده میشود.
بوستر پمپ دور متغیر نسبت به دور ثابت دارای مزایایی است. به عنوان مثال:
بوستر پمپ های آبرسانی همیشه شبکه مصرف آب را زیر فشار ثابت و معینی، که قابل تنظیم است، نگه میدارند.
به طور کلی، بوستر پمپ دور متغیر به دلیل انعطاف پذیری بیشتر در تنظیم دبی و فشار، کارایی بالاتر و کاهش مصرف انرژی، از مزایای بیشتری نسبت به بوستر پمپ دور ثابت برخوردار است.
بوستر پمپ ها بر اساس دور موتور به دو نوع اصلی دور ثابت و دور متغیر تقسیم می شوند که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند.
بسته به نوع click here و مدل، برخی از بوستر پمپ ها ممکن است مصرف انرژی بیشتری داشته باشند اما بسیاری از طراحی ها جهت بهره وری انرژی بهینه شده اند.
پمپهای تناوبی: این نوع پمپها برای انتقال مایعات با فشار نسبتاً پایین و دبی متوسط مناسب هستند.
این نوع پمپ ها بر پایه قوانین هیدرولیکی کار می کنند و با استفاده از انرژی هیدرولیکی فشار آب را افزایش می دهند.
ثابت ماندن فشار و حذف ضربات هیدرولیکی از ویژگی های این سیستم است. ارزش تهیه این سیستم نسبت به سیستم دور ثابت بالاتر است، اما در طول زمان با هزینه های نگهداری و مصرف برق خود تعادل مییابد.
بوستر پمپ ها را در دو نوع دور متغیر و دور ثابت با توجه به نوع نیاز ساخته و تولید می شوند .